Tudja, miért keresik egyre többen az infrafűtéseket?

Mert olyan kellemes meleget nyújtanak, mint a napsugárzás. Az infrafűtések nem a levegőt, hanem a tárgyakat melegítik fel és azok adják át a hőt a környezetüknek. A tárgyakra (falak, padló, bútorok) eső hősugárzás kb. 15%-a visszaverődik, míg a maradék 80%-ot elnyelik. Ezért olyan érzetet keltenek, mint amikor az ember kint áll a napon és érzi annak a kellemes melegét. Ugye, hogy ez Önnek is gyakran hiányzik a hűvös évszakokban?

Azonban szakmai szempontból is tisztáznunk kell a különbséget, mert bár a hőérzet nagyon hasonló, de mégsem ugyan arról a hullámhosszról van szó. Az infrafűtőtestek hosszú hullámhosszú sugárzással dolgoznak, míg a napból egészségre ártalmas UV és mikrohullámú sugarak is távoznak. Így bár nagyon hasonló, amit érzünk, de mégsem ugyanaz.

Infra fűtés

Infrafűtések előnyei

Segít megelőzni a penészedést

Mivel az infrafűtések a falakat is felmelegítik, így a pára nem csapódhat le a hideg felületeken. Ennek köszönhetően a penészedés is megelőzhető.

Nem szellőztetjük ki a meleget

Amikor a levegő a hőtároló közeg, akkor egy nagyobb szellőztetéssel akár 15-20 percre is jelentősen lecsökkenhet a szoba hőmérséklete. Ez a kellemetlenség pedig erőteljesen megterhelheti a pénztárcáját a tulajdonosnak. Az infrafűtések mellett ilyenkor is sokkal kisebb a hőveszteség, hiszen a meleg tárgyak és falak hamar visszaadják a kívánt hőmérsékletet.

Takarékosabb is

A fenti állításból az is következik, hogy energiatakarékosabb, mint azok a fűtőtestek, amik a levegőt melegítik fel. Mivel a meleg falaknak és tárgyaknak köszönhetően a helyiség hamarabb visszanyeri a termosztát által beállított hőfokot a fűtőberendezésnek is rövidebb ideig kell működnie.

Untitled-1

Akár a plafonra is szerelhető

A hagyományos fűtőtestektől már megszoktuk, hogy mindenképpen helyet vesznek el a térből. Az ember mindig próbál előre látó lenni, és úgy elhelyezni azokat, hogy a legkevesebb kényelmetlenséget okozzák. Aztán jön egy újabb átrendezés és rájövünk, hogy van az a helyzet, amikor mégis útban van. Az infrafűtőtestekkel ezt is elkerülhetjük, hiszen ezeket akár a plafonra is felszerelhetjük, így szinte láthatatlanul ontják magukból a hőt.

Azért is érdemes a plafonon elhelyezni őket, mert így még kisebb lesz a hőcirkuláció, ennek hatására csökken a légmozgás is, ami kevésbé kavarja fel a port.

Nagy belmagasságokban a legelőnyösebb megoldás

Csarnokokba, tornatermekbe, ahol a belmagasság több méter is lehet nem érdemes a levegőt fűteni, hiszen a nagy részét teljesen feleslegesen melegítjük fel. Ilyen esetekben egy infrafűtőtest akár 50%-os energia és költség megtakarítást is jelenthet, hiszen az a jelenlévőket, és a tárgyakat melegíti fel nem a levegőt.

infra

Kevesebb hő távozik a nyílászárókon

A nyílászárók üvegfelületén keresztül jelentősen kisebb mennyiségű hőenergia távozik a helyiségből infrafűtés alkalmazásánál, ugyanis az üveg nem engedi át a 3 mikrométernél nagyobb infrasugarakat. Ez azt jelenti, hogy energia és költségmegtakarítás érhető el a hagyományos – „levegőt fűtő” – megoldásokhoz képest.

Nem igényel karbantartást

Az elektromos fűtőtestek ezen jó tulajdonsága a infrafűtésekre is igaz. Nem igényelnek rendszeres karbantartást vagy szerelést, nincsenek benne kopó alkatrészek.

Ahogyan Ön is láthatja az infrafűtések mellett nagyon sok érv szól. Ezt az emberek is egyre jobban felismerik, így folyamatosan nő a népszerűsége. A kínálatunkban jelen pillanatban két típusú infrafűtés található.

mirror

Infra fűtőtestekkel kapcsolatban az önálló www.elektromosfutotestek.hu oldalunkon talál bővebb információt. Kérjük, kattintson a gombra.