Kábelvédelmi megoldásaink

Az svájci ABB-PMA kábelvédelmi rendszere

A PMA AG 1975 óta fejleszt és gyárt csúcsminőségű kábelvédelmi rendszereket. Svájci precizitással készített termékei világszerte hírnevet és elismertséget szereztek ezen a területen a ma már piacvezető gyártónak. Immáron több mint 6500 termékből álló paletta bevált és bizonyított a vasúti járműgyártás, a gépgyártás, valamint a hajóépítés területén. Termékei mindamellett minden olyan helyen alkalmazhatók, ahol az energiaátviteli és adatkábelek megbízható védelmére van szükség, mint pl. automatizálás, robottechnika, vasúti és közúti infrastruktúra.

 

abb_pma_eurovill

Fűtés beton burkolatban

Mostantól biztonságos lesz a ki- és beállás, a legzordabb időjárási viszonyok között is. A fűtendő rész igény szerint lehet akár a teljes felület, csökkentett szélességű, de akár nyomsávfűtés is alkalmazható. Többfajta vezérlési lehetőség közül választhat.

Egy kültéri felületfűtésnél első feladat a fűtendő rész meghatározása. A kiválasztott mód jelentősen befolyásolja az energiaigényt és a bekerülési költséget. Beton burkolatba a konfekcionált, hidegvéggel szerelt fűtőkábeleket ajánljuk. A megfelelő típus kiválasztásához tudni kell a rákerülő burkolat vastagságát és a fűtendő felületet. Ahogyan az elektromos fűtések zöménél, úgy itt is termosztáttal vezérelhetjük a fűtésünket. Alapvetően kétféle megoldás közül lehet választani: hőmérséklet alapján történő kapcsolás, illetve hőmérséklet és nedvesség alapján történő kapcsolás.

Kültéri fűtés

Fűtés térkő burkolatban

A térkő télen, fagyos időben kész korcsolya pályává képes változni, ami sok veszélyt rejt magában. Ezt a potenciális baleset forrást szüntethetjük meg a DEVI fűtőkábelek segítségével. A tervezésnél itt hasonlóan kell eljárnunk, mint az előző esetben. És persze itt is lehetőségünk van termosztáttal vezérelni a fűtést, hogy a legtöbbet hozhassuk ki belőle.  Ha nem biztos benne, hogy megtudja választani a legjobb lehetőséget keresse szakembereinket.

Fűtés aszfalt burkolatban

Szeretné magát teljes biztonságban érezni télen is. Erre kiváló lehetőség az aszfaltfűtés. Ne aggódjon, nem kell egész télen üzemeltetnie, elegendő csak a csapadékos napokon. Bár a fűtés megtervezése és kialakítása is nagyon hasonló, mint az előző esetekben az eszközök különbözőek, hiszen eltérő feltételeknek kell megfelelniük.

kultere-terko-futes

Lépcsők fűtése

Havas, jeges, esős időben a lépcsők számítanak a legnagyobb veszélyforrásnak, hiszen rossz időjárási viszonyok között az ember nagyon könnyen leeshet rajtuk. De egy jól kialakított lépcső fűtésnek köszönhetően már emiatt sem kell aggódnia. Magabiztosan léphet ki a házból, mert a lépcsőfűtés garantálja, hogy nem lesz csúszós, síkos egy lépcsőfok sem. Az átlagos lépcsőkre jellemzően 4-5 szál kábelt kell lefektetni. A telepítésnél a lépcső élénél hornyot kell vágni a kábelnek. A kábeleket DEVIfast™ szalaghoz lehet lefogatni, majd a rögzített kábelre kerülhet a ragasztó/beton réteg. A kábeltávolság átlagosan 5-7,5 cm.

Amit minden esetben nagyon fontos figyelembe venni, hogy a kábelek nem vághatók el nem, nem keresztezhetik egymást nem hosszabbíthatók meg. A fűtőkábeleket 5°C környezeti hőmérséklet alatt nem lehet telepíteni. A szigetelési ellenállást és az ohmikus ellenállást a fektetés előtt és után is kötelező megmérni. A kábelhez mellékelt szerelési útmutató egyben a garancialevél is, ezt a fektetéskor kell kitölteni. A garancia terméktől függően 2-20 évig érvényes, további információt a tájékoztatók között talál.

Egy fűtőkábel a lépcsők fagyvédelmét is biztosíthatja

Tolókapuk, vízösszefolyók fűtése

A vízösszefolyóknál, tolókapuk sínje alá általában önszabályozó fűtőkábel használható. A kábel egyedi tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet függvényében változtatja a teljesítményét, vagyis minél hidegebb van körülötte a kábel annál nagyobb teljesítménnyel fűt.

A kültéri fűtés lehetőségét sokan luxusnak tartják. Ez régen lehet, hogy így volt, de ma már egyáltalán nem igaz, hiszen egy jól átgondolt kültéri fűtést már alacsony költségekből ki lehet építeni. Persze az egyéni igények nagyon sokat módosíthatnak ezen, azonban a lehetőség mégsem olyan távoli, mint azt sokan gondolják.

Fűtőkábelekkel kapcsolatban az önálló www.futokabelek.hu oldalunkon talál bővebb információt. Kérjük, kattintson a gombra.