Kábelvédelmi megoldásaink

A svájci ABB-PMA kábelvédelmi rendszer

A PMA AG 1975 óta fejleszt és gyárt csúcsminőségű kábelvédelmi rendszereket. Svájci precizitással készített termékei világszerte hírnevet és elismertséget szereztek ezen a területen a ma már piacvezető gyártónak. Immáron több mint 6500 termékből álló paletta bevált és bizonyított a vasúti járműgyártás, a gépgyártás, valamint a hajóépítés területén. Termékei mindamellett minden olyan helyen alkalmazhatók, ahol az energiaátviteli és adatkábelek megbízható védelmére van szükség, mint pl. automatizálás, robottechnika, vasúti és közúti infrastruktúra.

 

abb_pma_eurovill

Vasúti Járműtechnika és Infrastruktúra

Az műanyag kábelvédelemi rendszere a vasúti infrastruktúrához, a pálya melletti biztosító berendezésekhez és az állomásokon lévő berendezésekhez, valamint váltófűtésekhez nyújt kiemelkedően magas színvonalú védelmet. Alagutak, állomások, vezetékeinek és kábeleinek védelmére különös tekintettel a tűz estén képződő mérges gázok és füst minimalizálása érdekében. A belső térbe/alagutakba ajánlott PMA védőcsövek kiváló tűzbiztonsági tulajdonságokkal rendelkeznek, halogénmentes, önkioltó műszaki műanyagból készülnek.

A PMA termékek bizonyították megbízhatóságukat a vasúti építési projektekben szerte a világon. Ez az oka annak, hogy a nagyvállalatok, többek között a Siemens, az Alstom, a Bombardier, a PESA, a CSR / CNR, a Deutsche Bahn és az SNCF, sok éven át választották az ABB PMA-t. A speciális vasúti mérnöki termékcsalád védi a kábeleket a kereszteződésekben, csatlakozóknál és forgóvázakon, valamint a tetőn és a padlón lévő készülékeken. Az alkalmazási kör nagyon széles. A PMA termékek hozzájárulnak a vonatok, villamosok, mozdonyok, tehergépkocsik, nagysebességű vonatok és még hullámvasutak biztonságos üzemeltetéséhez is.

pma_vasut

Gépgyártés és Robotipar

Az  kiváló hajlékonysággal rendelkező, tartós mozgatási igénybevételre optimalizált védőcsövei az ipar minden területén alkalmazhatók, ahol a megbízható működés, a hosszú élettartam és a problémamentes üzemelés az elsődleges feladat. A védőcsövek és a robotipar igényeire kifejlesztett tartozékok a világ neves robotgyártóinál már bizonyították alkalmasságukat.

Jelentős számú PMA kábelvédő rendszert használnak a gépiparban. Néhány példa szemlélteti a gépgyártási alkalmazások sokféleségét. Az ABB PMA termékeket megtalálja a szerszámgépekben, csomagológépekben, nyomdagépekben, valamint fűtő-, szellőztető-, szállító- és töltőrendszerekben. A PMA termékek emellett nélkülözhetetlenül hozzájárulnak a nagyfeszültségű és vészhelyzeti villamosenergia-rendszerek, a gyártógépek és a famegmunkáló gépek stb. Zökkenőmentes működéséhez. A PMA-kábelvédő megoldások megóvják a kábeleket, vezetékeket és adatkapcsolatokat a hőtől, hidegtől, a kompressziós és húzófeszültségektől és más külső behatásoktól a gépgyártásban.

pma_robotipar

Egyéb Ipari felhasználások

Az egész világon energiára van szükség, évről évre növekvő mennyiségben. Az elmúlt években számos alternatív, környezetbarát energiatermelő módszer látott napvilágot. Gondoljunk csak a napenergia termelő létesítményekre. Képünkön a svájci Umwelt Arena épülete látható, ahol a teljes mértékben a PMA kábelvédelmi rendszer került kiépítésre a hálózat kábeleinek védelmére. Az épület tetején helyezkedik el az egyedülálló 5300nm felületű fotovoltaikus elem, amely működéséhez elengedhetetlennek látták a kábelvédeelmi rendszer használatát.

Az   fontosnak tartja, és kimondottan ajánlottá teszi a megbízható, folyamatos, megszakítás nélküli működés előfeltételeként a PMA kábelvédelmi rendszerek használatát. Fenntarthatóság, megújuló energia és természet. Ezek kulcsfontosságú szavak az ABB PMA-nál.

pma_egyeb_ipari_felhasznalas

Kábelvédelemmel kapcsolatban az önálló www.pma.eurovill.com oldalunkon talál bővebb információt. Kérjük, kattintson a gombra.