Az Atlantic konvektorok működési elve

A fűtőelemen áthaladó levegőt felmelegítjük és természetes konvekció elvét kihasználva így melegítjük fel magának a helyiségnek a levegőjét.

Mi az a konvekció?

A helyiség levegőjében kialakult hőmérséklet különbség  elindítja a légmozgást, hiszen a meleg levegő felfelé száll, így  amit a konvektor felmelegít felszáll a lentebb található réteg pedig áthalad a fűtőtesten, így lassan a teljes légréteg eléri a kívánt hőmérsékletet.  Elektromos termosztáttal üzemeltethetők, aminek köszönhetően egy korszerű és praktikus elektromos fűtési megoldást kapunk. Bár konvektorok ugyan azon az elven működnek mégis minden típus egy kicsit más tulajdonságokkal bír! A nálunk kapható Atlantic konvektorok egyes darabjai HD készülékházzal, megnövelt méretű hő kiömlő ráccsal, valamint az alumínium hő leadófelülettel ellátott fűtőszállal vannak felszerelve. Ennek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban melegítik fel a helyiségeket. Az IP24-es védelemnek, és a kettős szigetelésnek köszönhetően biztonságosak is.

Mire érdemes figyelni elektromos konvektor vásárlásánál?

Mindenképp jó minőségű termosztáttal használja. Vannak olyan Atlantic konvektorok, melyek kiváló beépített termosztáttal vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi, hogy Önnek ne legyen más dolga csak a kívánt hőmérséklet megadása. Amennyiben nem tartozik termosztát az eszközhöz fontos, hogy a legprecízebbet válassza, mivel ezek lényegesen jobban szabályozzák a fűtőtesteket. Csak így működtetheti ideálisan őket.

Kerülje a fűtőszállal felszerelt termékeket. Ez a technológia már elavult és égeti a port, ami kellemetlen szagot eredményez. Valamint zavaró pattogó hangot ad ki magából és lényegesen hamarabb tönkre is megy. A fogyasztásáról nem is beszélve, mert az jelentősen magasabb, mint egy korszerű elektromos konvektor vagy radiátor esetében. Manapság már sokkal modernebb megoldásokat talál a piacon, amelyekre konkrét példákat is mutatunk ebben a cikkünkben.

Vásároljon megbízható márkát. Nagyon sok cég gyárt elektromos fűtést, azonban nem mindegyik cég rendelkezik a megfelelő tudással. Mire gondolunk? Nyilván sok területen látott, halott már olyat, hogy egy vállalat beszáll egy másik területre, de nincs meg a hozzáértése, tapasztalata és évek, netán évtizedek telnek el, mire azt megszerzi. Az Atlantic egy francia elektromos fűtőtesteket gyártó cég, aki már sok éve fejleszti termékeit, hogy a legjobbak között lehessen jelen a piacon.  

Hol alkalmazhatók az elektromos konvektorok?

Igen sokrétűen alkalmazható az elektromos fűtőtestek palettája. Valamennyi típus tartólábbal vagy falikerettel is felszerelhető. Az elmúlt évek során az elektromos fűtőtestek teret hódítottak, manapság az új építésű lakások, házak építői jelentős számban elektromos fűtésrendszert telepítenek, mert a jó szigetelés mellett elenyésző a fűtőtestek elektromos áram fogyasztása. Ideje újra gondolni az árammal való fűtés lehetőségét, mert az új technológia számottevően hatékonyabban fűt, mint a régi olajradiátorok, hősugárzók.

Tehát fő vagy kiegészítő fűtési megoldásként is kiválóan alkalmazhatók. Sokan kisgyermek születése után szerzik be az elektromos konvektorokat, melyek a tartólábaknak köszönhetően mobil elektromos fűtésként is használhatók. Ott lehetnek a fürdőszobában (abban az esetben, ha a megfelelő biztonsági felszereltséggel rendelkeznek), a gyerekszobában vagy bárhol ahol szükség van rá és a megfelelő áramellátás adott. Nagy előnye, hogy teljesen hangtalan, így sehol nem zavarja a felhasználókat a pihenésben.

Hétvégi házakba, nyaralókba, garázsokban is gyakran alkalmazzák, hiszen nem csak akkor működik, amikor szükség van rá. Amelyik elektromos konvektor modern termosztáttal rendelkezik precíz pontosággal beállítható, így akár órákkal az Ön megérkezése előtt bekapcsol, hogy kellemes melegbe érjen haza otthonába.  Ezt nem sok más fűtési rendszer tudja biztosítani.

Az egyik legnépszerűbb modellünk az F119D