Elektromos fűtőtestek és az okos otthonok

Az elektromos fűtőrendszerek, mint minden modern technológia nagyon jól alkalmazkodnak az emberek igényeihez. Nagyon jól szabályozhatók a termosztátoknak köszönhetően, akkor és annyit működnek, amikor azt a tulajdonosa akarja. A távfűtés vagy a fafűtés sokkal korlátozottabb lehetőségeket biztosít.

Az okos otthonok folyamatos térhódítása

15 éve még csak a sci-fi filmekben láthattunk központi irányítású otthonokat és csak álmélkodhattunk. Akkor úgy gondoltok, hogy ez még nagyon a távoli jövő, de mára a mindennapok része lehet bárkinek az életében. Lehúzza helyettünk a redőnyöket, beállítja a fűtés és a világítást, bekapcsolja a biztonsági rendszert. Szinte csak a képzeletünk (és persze a pénztárcánk) szabhat határokat. Bár a sci-fi filmekkel ellentétben mi még nem kérhetünk szóban az virtuális házmesterünktől, mégis nagyon sok dolgot elvárhatunk egy ilyen rendszertől.

De az elektromos fűtőtestek szabályozást elvárhatjuk tőle

Az okos otthonok legnagyobb előnye, hogy a segítségével fűtést is az ott élők igényeihez lehet alakítani. Ennek köszönhetően azokban az időszakokban, amikor senki nem tartózkodik otthon, elegendő alacsonyabb hőmérsékletet fenntartani. Ennek eredményeként lényegesen kevesebb energiát használunk fel, mintha egész nap a komfortos hőmérsékletet tartanánk fent. A legjobb benne pedig az, hogy hazaérkezésünkkor sem kell fagyoskodni, mert az okos rendszer addig beállítja a megfelelő hőfokot.

Az Atlantic elektromos fűtő berendezések kiválóan beleillenek ebbe a modern technológiába, hiszen az okos otthon rendszerben.  Beállíthatjuk, hogy a fűtő berendezések mikor, milyen hőmérsékleten tartsák az otthonunkat. Ennek köszönhetően rengeteg energiát takaríthatunk meg.

Elektromos fűtőtestek

Az okos otthonok már nem a jövőt, hanem a jelent képviselik

Pár évvel ezelőtt még magas költségekért építtethettünk ki egy ilyen rendszert. Ez mára megváltozott!  Gyakorlatilag bárki számára elérhetőek az okos otthonok, persze a magasabb felszereltség többe is kerül, viszont a fűtésrendszer szabályozása már nagyon egyszerűen megoldható. Ennek köszönhetően az új fűtési megoldás megválasztásánál még nagyobb szerepet kaptak az elektromos fűtőtestek. Ha a két technológia egy időben való kiépítésének költségeit vesszük alapul is versenyképesek a gáz vagy fafűtéssel, hiszen ez utóbbiak magas beruházással járnak és mégsem olyan praktikusak, mint az elektromos fűtések. A gáz esetében még a bürokráciával is meg kell küzdenünk, ami nagyon sok időt és energiát emészt fel.

Egyéb előnye az elektromos fűtőtesteknek, hogy ha okos otthonnal kombináljuk, hogy egyszerűbben kiaknázhatjuk a természet erejét is. Mondjuk, ha napos időben betápláljuk, hogy legyenek felhúzva a redőnyök a nap sugarai felmelegítik a helyiségeket, ezért télen is kevesebb fűtésre lesz szükség. De mire hazaérünk, a rendszer újra leengedheti, így nem kell nekünk körbejárni, hanem hazaérkezésünkkor máris meghittség fogad.

Ez is jól mutatja, hogy az elektromos fűtések a jövőbe mutatnak

Egy jól megválasztott elektromos fűtés nagyon kényelmes, tiszta és modern megoldás. Persze komoly feladat megválasztani a legjobbat, komoly szakmai háttér nélkül nehéz eldönteni, de az Eurovill Profinál dolgozó szakembereink mindig szívesen állnak a rendelkezésükre. Keressen minket bizalommal és segítünk kihozni a legjobbat az új fűtési rendszeréből visit.